Herrar

De tre kollegorna har ingenting gemensamt, mer än att de arbetar på samma företag. De har absolut inga planer på att fira jul tillsammans – och definitivt inte på varuhusets herrtoalett.

Ingvar Dahl (Mikael Enblom Pettersson) i samspråk med Stefan Nilsson (Samuel Ånfors)

I komedin HERRAR, av Jan Ericsson, får vi möta den strame varuhuschefen, säljaren som sneglar uppåt och den lite bittre lagerarbetaren. Denna roliga historia kantad med jultradition väcker samtidigt tankar om hur man själv skulle bete sig om man tvingades spendera så lång tid, på liten yta, med människor man inte känner. Vilken roll skulle man spela och hur länge orkar man hålla fasaden uppe?

K-G Brunell (Olle Johansson) förmanar Stefan Nilsson (Samuel Ånfors)

Med pjäsen Herrar gör Lotta Molins regidebut. Hon har tidigare varit med i flera av Vulkanteaterns uppsättningar, mest som skådespelare, men även som scenograf och regiassistent. Efter att ha jobbat med pjäser som ”Omtumlad” och ”Kunde Prästänkan så kan väl du” där kvinnors problem står i fokus ville Lotta välja en pjäs med enbart manliga roller.

Pjäsen Herrar är en del av Vulkanteaterns 25-årsjubileum. Tidigare i år har musikalen "Blodsbröder" och pjäsen "Markurells i Wadköping" satts upp i samarbetet med Föreningen Teater i Huskvarna. Nu avslutas föreningens jubileumsår i Jönköping med denna egenproducerade pjäs. Producent är Klas Åkerskog, som också producerade ”Markurells i Wadköping ” Klas har också stått på scen vid olika tillfällen och vill gärna göra det ingen. – När jag fick frågan hade jag svårt att säga nej. Det här är en väldigt dråplig pjäs och när produktionen är så liten blir det en stark gemenskap i ensemblen. Detta blev en rolig och bra avslutning på Vulkanteaterns jubileumsår avslutar Klas.