Tresteg i snedsteg

Enligt tradition har vulkanteatern och föreningen teater i Huskvarna sedan 2001 varje sommar spelat sommarteater i Teaterladan i Huskvarna folkets park.
Sommaren 2018 spelades den något okända farsen Tresteg I Snedsteg. En föreställning i två akter, skriven av Derek Benfield. Vulkanteaterns uppsättning utgick ifrån en svensk översättning som Adde Malmberg gjorde 2015 i samarbete med Krusenstiernska teatern i Kalmar. Där spelade bland andra Robert Gustavsson, Tomas Pettersson och Annika Andersson.

Sommaren 2018 var en väldigt varm sommar. På premiärdagen var himlen klarblå, solen sken och det var 28 grader i luften. På föreställning nummer tre stod temperaturen på 30 grader i luften, inne i salongen var det 35 grader och på scenen var det hela 40 grader varmt. Trots denna extrema värme stod skådespelarna kvar på scenen, kämpade och slet för det de tycker är som roligast. Publiken satt glatt kvar ända till föreställningens slut.
Detta tycker jag säger en hel del om det engagemang, den gemenskap och viljan vi har haft under projektets gång.
Men framförallt säger det en del om den magi vi tillsammans, skådespelare och publik skapar i teaterladan. Det är ju trots allt det som är målet med dessa sommarspel, att underhålla och få en härlig stund med vår kära publik.

Om jag ska sammanfatta detta projekt med tre ord så blir det,
ROLIGT, SKRATT & UNDERBART.
Tack för ett härligt år och en fantastisk sommar.

Jonathan Heinhagen, regissör.


Ensemble:
Carl Michael Karlsson
Malin Starbäck,
Marika Svensson,
Mikael PetterssonEnblom,
Alexandra Thedeby,
Erik Ljunggren