Omtumlad

En komedi om kärlek hopp och otrohet. Tre kvinnor, i olika faser i livet, blir instängda i en tvättstuga. De representerar tre generationer och attityder, men visar sig ha rätt mycket gemensamt. Under ca en timma matas vi med glimtar av hur livet tumlar runt med våra känslor och självbilder medan vi inbillar oss att vi styr över tillvaron. Vi får dela dessa kvinnors krossade illusioner om lyckan och ilskna förtvivlan över männens svek.

 

 

I rollerna

Siw Lindström som Cecilia

Lotta Molin som Anna

Malin Karlsson som Barbro

 

 

Tack till

Konstnärlig ledare – Stefan Lillieberg

Scenografi/ljus – Olle Johansson & Gösta Liljeberg

Trycksaker – Lotta Molin & Kenneth Svahn

Ljud – Håkan Bülow

Annonsering – Staffan Sundman

Teatervärdar – Per-Anders Görebrant, Emma Karlsson, Kenneth Svahn & Mona Östlund

 

 

Vår ordförande har ordet…

Första gången jag fick manuset till den här pjäsen i min hand befann jag mig på en teaterresa med vår teaterförening på Åland. Vi var där på ett gästspel med vårt senaste folklustspel, och vi satt i bussen. Det var ett ganska tunt manus, ungefär tretti sidor. Jag började läsa, och kunde inte sluta. Jag fnissande, skrattade högt, fick en klump i magen ibland, blev rörd -kände mig omtumlad. Jag läste faktiskt om den direkt. Det har nog aldrig hänt förut, men så bra tyckte jag att den var.

Skådespelarna har lyft upp rollfigurerna från manushäftet och gett dem liv, och det är resultatet av det arbetet ni skall få njuta av i kväll.

Stefan Lillieberg