ATR-Smålands teaterfestival 2016

ATR Småland arrangerar varje år en teaterfestival för distriktets teatergrupper. Festivalen har funnits sen 1982, dvs 35 år nästa år. Årets upplaga arrangerades av Vulkanteatern, Kulturskolan och NBV. Kulturskolans lokaler med två utrustade scener på trettio sekunders avstånd med ett teatercafé mitt emellan var perfekt för ändamålet.

Ett hundratal deltagare fick se varandras uppsättningar, inte mindre än 13 st, och det var en hög kvalité på pjäserna. Golvförläggning var på Bäckadal, tyvärr inte på Talavid som vi hade hoppats, det fanns ingen som ville vara "stand by" på telefon om något skulle hända, synd.

Helena Furenbrink stod för maten i dagarna tre, med en fantastisk Tacobuffe på lördagskvällen. Vi höll till på PB på lördagskvällen, och på programmet stod bland annat en chans att gå på lina med Samuel, ett musikalgäng från Teaterstickorna som gjorde en mycket proffsig Povelshow samt en mycket underhållande teatersport med en Callemicke i högform som kapten för det hela. Stefan och Lena hade förberett helgen, och lagt upp det hela, och sedan fyllde vulkanare på hela helgen med sitt goda humör.

En mycket lyckad festival!

Festivalvärdar

Trogen sina seder - Triangelteatern

Festivalfika

En Drömsaga - Sticket

Festivalfiket

Ljusglimten

Festivaldeltagare

Gökboet

Lindans med Samuel

Teatersportvinnare

Sagoberättarna

Taco-kväll på Per Brahe

Inte som jag tänkt mej

Festivalvärdar