Festen den blev lyckad enligt många ”recensioner”. Vi hade enligt rekommendationerna ett tak på 50, och 30 (!) anmälde sig. Sedan tog folk sitt ansvar vid förkylning, så slutligen var vi 25. En härlig lokal hade hyrts och borden dukats mycket fantasifullt. Två stora glittrande ballonger svävade i fönstren och gav oss beskedet 30, om nu någon skulle ha missat detta.

Välkomsbålen med touch av jordgubbar smakade friskt och efter en lagindelning, där våra kunskaper i fisk och fågelarter sattes på prov kunde man gå en tipspromenad med bäring på de 57 pjäser vi spelat under 30 år. Ett bord var fullt med dvd-filmer med inspelade föreställningar. Om man så önskade kunde man ta med sig hem och återuppleva pjäserna.

En fantastisk italiensk buffé ”grande” dukades upp av La Locandiera och jag kan försäkra att ingen gick hungrig från den.

En affischutställning med nästan alla affischer hade arrangerats i ett hörn och omröstning om den finaste ledde till att första Söderkåkar vann.

Mons framförde en monolog ur Hedebyborna och tre ”frivilliga” spelade upp en sketch som dom inte hört eller sett. Mycket roligt.

Till kaffet och efterrätten, serverad i burkar som man fick ta med sig hem, sjöng och spelade Lena Robért och Staffan Hagberg.

Jo, nog var det en riktig fest alltid!