”Spöknatt”

Levande Strömsberg, ett kulturellt äventyr som äger rum i Strömsbergs Naturreservat hölls i år för andra gången första helgen i september. Upplägget är att dom föreningar som deltar får hand om en liten hållplats på en promenadslinga i skogen och erbjuder valfri aktivitet som ska hålla sig mellan 3-10 minuter. Sedan kommer publiken med femton minuters intervaller och då samlar man ihop gruppen och visar vad man förberett.

Det kan vara dans, musik, femkamp, naturkunskap eller som i vårt fall teater. Lena Ginsby Robèrt hade åter igen inspirerats av den över hundra år gamla dagbok som Thyra Stendahl skrivit. Hon bodde på ett Torp på Strömsbergs ägor. Förra året var det Thyra och två förvuxna hönor, och i år blev det en betraktelse över hur Thyras husspöken Sten och Stig försöker skrämma henne. Vi hade tur med vädret, och förställningen levererades femton gånger på lördan och femton på söndan. Sammanlagt sågs pjäsen av ca trehundra personer och ett 25-tal hundar.

Mikael Hydén, som spelade spöket Sten skriver…
Det var spöklikt roligt! Och att få applåder för allt jobb vi gjorde. Det blev jag så glad av

Malin Starbäck som gestaltade Thyra Stendahl i år:
Vilken toppenhelg det blev!! Många föreställningar blev det oxå!! Stort tack till alla som på något sätt gjort detta möjligt och hoppas verkligen det nu blivit en tradition!!

Adam Olsson, som spelade lillbrorsespöket Stig:
Efter vi skådespelat inför en bra samling folk under lördagen hade vi förväntat oss en mindre samling folk under söndagen därpå. Men till vår förvåning såg vi fler människor inom den första halvtimmen en vi gjort hela dagen tidigare. Att få möjligheten att ge skratt och glädje till så många människor och visa att kulturen lever vidare är något av det bästa känslan man kan ha. Jag är så glad att jag fick möjlighet att bidra till att ge liv till levande Strömsberg